Att spela bowling är roligt, och allra roligast blir det om man spelar med vänner. Det finns flera situationer då det kan passa med en bowlingomgång. Både barn och vuxna kan vara med och dessutom finns det bowlinghallar där även rullstolsburna kan vara med och spela.

Födelsedagskalas

Om någon fyller år kan det vara läge att boka in ett besök i bowlinghallen. Oavsett om det är en vuxen person eller ett barn som fyller år brukar bowling uppskattas. Det är dock viktigt att komma ihåg att boka in kalaset. På så sätt kan bowlinghallen förbereda banor så att alla kan spela. Ofta kan man till barnkalas också få tårta, och kanske någon liten present till födelsedagsbarnet. Ibland finns också speciella kalaspaket där det också ingår mat, dryck och någon liten godispåse till alla barn vid sidan av bowlingspelandet.

Viktigt att boka innan

När det gäller större grupper som vill spela bowling tillsammans är det alltid bra att boka en eller flera banor innan besöket. Annars kan det vara så att man får står och vänta på att andra ska spela klart. Det kan ta en del tid, speciellt om det också är andra som står i kö. Om man inte bokar nog med banor kan också sällskapet behöva dela upp sig och spela i omgångar. Det kan förta en del av det roliga. Genom att kontakta bowlinghallen i alla fall några dagar innan man vill spela kan man få en roligare upplevelse.

Mat och dryck

I de allra flesta bowlinghallar får man inte äta medhavd mat och dryck. På många ställen finns det dock möjlighet att köpa något att äta och dricka på plats. Det kan vara kaffe och smörgås eller läsk och en hamburgare. Några bowlinghallar har dessutom möjlighet att servera alkohol, i alla fall om det är ett stort sällskap som bokar hela hallen.