Bowling är en sport man kan utöva för att det är roligt, eller som tävlingsidrott. En sak som är relativt unikt med just bowling är att i stort sett de allra flesta kan vara med och spela. Det är inte mycket som sätter hinder.

Bowling för barn

Även små barn kan vara med och spela bowling. Det finns bowlingskor i små storlekar, och lätta klot. Dessutom kan rännorna vid sidan av banan sättas för i många hallar. Det gör att det blir mer eller mindre omöjligt att missa käglorna. Barnet behöver inte heller vara speciellt starkt för att få iväg bowlingklotet eftersom att banan är lite hal.

Fysiska förutsättningar

Att spela bowling kräver ingen styrka, och man behöver inte heller ha bra kondition för att kunna spela. Även personer som inte bör anstränga sig fysiskt kan vara med och spela för skojs skull. Man kan ta god tid på sig att få iväg sitt klot och det finns inga stressmoment.

Bowling och rullstol

Många bowlinghallar har ramper eller banor utan höjdskillnad. Dessutom kan det finnas låga klothållare och annat som gör att även rullstolsburna kan vara med och spela. Att spela bowling kräver nämligen inte att man kan gå. Man använder sina armar och händer för att få iväg klotet, och sedan väntar man bara på att käglorna ska falla.

Kan äldre vara med?

Äldre personer kan också vara med och spela bowling. Skaderisken är i stort sett obefintlig. Man behöver inte heller gå så mycket i bowlinghallen när man väl är på plats vid sin bana. Även om man inte får ner några käglor kan det vara roligt att få röra lite på sig, och att titta på kan vara minst lika roligt som att spela på egen hand. Ofta finns det också möjlighet att hoppa över ett kast om man skulle behöva det.